Tek štirih mostov - News - T4M BIL JE ŽIV

T4M BIL JE ŽIV

22. June 2023, avtor t4m

Enajsta prireditev Tek štirih mostov je s pomočjo številnih prostovoljcev, sponzorjev, donatorjev, udeležencev, navijačev in Ločanov uspešno pod streho. Bilo je zabavno, prisrčno, veselo, družabno, tekaško, športno, navijaško, glasbeno, plesno, prijateljsko, s polno nasmehi in dobre volje.

Gostili smo Institut Zlata pentljica, Olimpijski komite Slovenije in Vzajemkovo deželo, v kateri so ustvarjali otroci. Gostili smo predstavnike svetovnega programa Tek za edinost (Run 4 Unity). Pa Športno zvezo Škofja Loka, ki je mladim športnikom in njihovim mentorjem podelila priznanja. Z nami so bili slepi in slabovidni tekači, člani terapevtskih skupnosti Katapult in Projekt človek, pa tudi učenci OŠ Jela Janežiča za otroke s posebnimi potrebami.

Zapel nam je skakalec Žiga Jelar, zabrenkal pa ansambel Joške v’n. Zapeli smo Dan ljubezni in se na 10 km progo podali ob zvokih komada Thunderstruck, ki ga je zavrtel naš DJ Rock. Na polovici proge je za dober ritem poskrbel Mestni pihalni orkester Škofja Loka. Uživali smo ob iskrivem vodenju najboljšega voditeljskega para Klemen Bučan-Peter Kavčič.

V Sokolskem domu smo postavili razstavo fotografij z vseh dosedanjih prireditev od leta 2012 naprej. S pomočjo likovnih in grafičnih izdelkov OŠ Ivana Groharja, OŠ Škofja Loka-mesto, OŠ Cvetka Golarja in OŠ Jela Janežiča smo okrasili naše štiri mostove. Pripravili smo tudi 5 km pohod po skrajšani trasi T4M.

S Komunalo Škofja Loka in društvom Ekologi brez meja smo podpisali zavezo o prireditvi z manj odpadki in z zeleno stražo poskrbeli, da so odpadki romali v prave zabojnike.

Z majicami smo obdarili vrtčevske otroke, z nogavicami pa šolarje. Nagradili smo tudi najboljše navijaške skupine.

Vreme je bilo idealno in zdravstveno osebje je bilo brez dela. Več kot 2.000 tekačev od enega do 80 let je na 10 km dolgem žuru prečkalo mostove in povezovalo ljudi.

Ob progi so bili štirje fotografi, ki so pridno fotografirali, fotografije pa so na voljo na spletni strani https://witisi.photo/. Koda za eno brezplačno fotografijo z otroških tekov je 4A24CA6, z nočnega teka pa 4A24C99.

Rezultati so objavljeni na spletni strani Timinga Ljubljana.

Vidimo se 15. junija 2024 na 12. Teku 4 mostov.

Ps: Kmalu bomo objavili tudi video.