PROGA

Traso proge predstavljamo na več načinov – s sliko, profilom in opisom, pa tudi s sledmi GPS v formatu .gpx.

1. Start in cilj na Mestnem trgu

Start 10-kilometrskega Teka štirih mostov bo na Mestnem trgu. Tečemo do konca Mestnega trga in po Pepetovem klancu do Spodnjega trga. Takoj za Kaščo prečkamo Lahov most in nadaljujemo s tekom po klancu do križišča s Kidričevo cesto, kjer zavijemo levo proti avtobusni postaji in mimo Name na Cesto talcev.

2. V Staro Loko

Tečemo po Cesti talcev do Dolenčeve hiše, nato pa naravnost proti središču Stare Loke, mimo kapelice in cerkve na desni ter Starološkega gradu in Centra slepih na levi, vse do semaforiziranega križišča s selško vpadnico oziroma državno cesto med Železniki in Škofjo Loko. Tam zavijemo levo in tečemo mimo Osnovne šole Ivana Groharja ter športne dvorane Poden do galerije Fara. Tam zavijemo desno na Novi Svet.

3. Prečkamo Kapucinski most

Naredimo polkrog okoli Novega Sveta in pri Kapucinski cerkvi zavijemo 90 stopinj v desno na Kapucinski most.

4. Cilj prvega dela štafetnega teka

Takoj, ko prečkamo Kapucinski most, pridemo skozi Selška mestna vrata v staro jedro srednjeveške lepotice, kjer je po slabih 4 km cilj prvega dela štafetnega teka. Pretečemo celotni Mestni trg in ga na križišču pri zgradbi upravne enote zapustimo ter se ponovno spustimo po Pepetovem klancu. Tokrat ne zavijemo na Spodnji trg, ampak gremo naravnost čez tretji, Puštalski most, ki prečka Poljansko Soro.

5. Skozi Puštal do Poljanske obvoznice

Trasa se nadaljuje ob nogometnem igrišču do Puštalskega gradu, pred katerim zavijemo na desno. Tečemo do kopališča in kmalu zavijemo levo nazaj proti Puštalskemu gradu. Tam se spet priključimo na cesto skozi naselje Puštal, ki ga zapustimo na križišču s poljansko obvoznico. Kmalu po polovici proge nas čaka četrti most na Poljanski obvoznici, tokrat čez Soro, ki združi moči obeh rek s Selškega in Poljanskega.

6. Kar precej vzpona

Tečemo po pločniku in kolesarski stezi od prvega do drugega krožišča, pri katerem za kratek čas zavijemo na Suho in pod obvoznico do Suške ceste ter v nadaljevanju do Sorške ceste. Pretečemo celotno Sorško cesto in se pri podjetju Tehnik dvignemo na Staro cesto, ki nas po petdesetih metrih pripelje na sredino klanca med Spodnjim trgom in križiščem s Kidričevo cesto.

7. Mimo vojašnice

Nadaljujemo desno po klancu navzgor do križišča s Kidričevo cesto, ki jo prečkamo in pridemo na Partizansko cesto. Po Partizanski cesti tečemo vse do trgovine Mercator v Groharjevem naselju. Tam spet zavijemo desno v smeri severa in tečemo ob nekdanji vojašnici. Pri gasilskem domu zavijemo rahlo v levo, tako da so bloki in garaže Groharjevega naselja na naši levi strani. Na koncu Groharjevega naselja, na najsevernejši točki proge, zavijemo levo.

8. Spet v Staro Loko

Takoj zatem se po blagem klancu spustimo desno navzdol v Staro Loko. Ko prečkamo Starološki potok, se obrnemo levo in tečemo po »gasi« do kapelice in trga v središču Stare Loke, nato pa nazaj proti Dolenčevi hiši in po Cesti talcev do selške vpadnice, ki jo prečkamo in vstopimo na Novi Svet. Tam se spet priključimo na že znano traso.