Tek štirih mostov - Novice - Zadnje informacije pred startom T4M 2023

Zadnje informacije pred startom T4M 2023

14. junija 2023, avtor t4m

Letošnji T4M se začne v petek, ko bo na Cankarjevem trgu od 20. do 22. ure tekaško druženje s testeninko, no, v bistvu bodo burgerji, ki jih bodo pripravljali v baru Pilarna, za glasbeno spremljavo pa bodo poskrbeli zvoki Diskölökalov.

Sokolski dom na naslovu Mestni trg 17 bo naš dom v soboto; vse tehnikalije bodo tam. Zjutraj bomo opremili malčke in jih pospremili na tek, rezultatov ne bomo merili, število sladic pač, še posebej v slaščičarni Unikatno slaščičarstvo na Mestnem trgu 36, ki je letošnji sponzor sladice za vrtčevske otroke.

Zaploskali bomo dobitnikom priznanj za športnike in njihovim mentorjem, še posebej pa bomo pozdravili udeležence teka Zlata pentljice, s katerimi bodo številni vrhunski športniki in drugi znani obrazi, pa tudi olimpijska maskota Foksi.

Tek za Pokal štirih županov je tek za vse osnovne šole, letos pa je prijavljenih skoraj 700 šolarjev iz vse Slovenije. Pred šolarji se bodo na družinski tek in hojo po Mestnem trgu odpravili udeleženci svetovnega projekta Tek za edinost (Run4Unity). Šolarji bodo dodobra ogreli ozračje pred glavnim dogodkom dneva – startom 10. nočnega Teka štirih mostov na 10 km, ki bo ob 21. uri.

Ločani bodo tisto dobro uro, kolikor bo trajalo, da pridejo v cilj vsi udeleženci, rajali, se zabavali, organizirali ulične piknike in okrepčevalnice, ob progi bo zazvenel tudi marsikateri glasbeni instrument, udeležence pa bo spodbujal tudi škofjeloški Mestni pihalni orkester.

To bo pravi 10 km dolg žur. Okrog 23. ure bo na Trgu pod gradom razglasitev rezultatov, ob hrani in pijači pa bo druženje tekačev, Ločanov in drugih obiskovalcev potekalo do zgodnjih jutranjih ur ob glasbeni spremljavi skupine JOŠKE V’N.

Označena bo tudi trasa za pohod na 5 km.

Tehnično – a pomembno

Prevzem startnih številk bo v soboto v Sokolskem domu, in sicer od 8.00 do 12.00 in od 16.00 do 21.00. BODITE PRAVOČASNI in ne čakajte na zadnje minute. Možne bodo tudi prijave, vendar le do 20. ure.

Udeleženci štafet, dobro si oglejte pravila pri štafetnem teku. Bodite pozorni tudi na zapore cest. Zaradi šolskih tekov bosta 15-minutni zapori ob 19.00 in 19.15, enourna zapora pa se bo začela ob 21. uri.

Parkirišče za potrebe T4M je na Kapucinskem trgu nasproti avtobusne postaje. Uvoz na parkirišče bo označen s tablo, parkiranje pa je brezplačno. Na Mestnem trgu sta dva javna WC-ja – pri kavarnah Homan in Mihol, na voljo pa bo tudi WC v Sokolskem domu. Prenosni WC-ji bodo na Trgu pod gradom. Vse podrobnosti so vrisane v načrtu prireditvenega prostora, na voljo pa je tudi celotni program.