Tek štirih mostov - Novice - ZADNJE INFORMACIJE PRED STARTOM T4M 2024

ZADNJE INFORMACIJE PRED STARTOM T4M 2024

14. junija 2024, avtor t4m

Letošnji T4M se začne v petek, ko bo na Trgu pod gradom glasbeno-kulinarični večer v organizaciji Diskölökalov z nastopom glasbene skupine KOKOSY od 21. do 23. ure. Za ogrevanje od 19. do 21. ure bo poskrbel DJ Ivanhoe, zaključil pa bo DJ Tanzeek, ki bo vrtel od 23. do 24. ure. Koncert je brezplačen. Vabljeni.

 

Sokolski dom na naslovu Mestni trg 17 bo naš dom v soboto; vse tehnikalije bodo tam. Zjutraj bomo opremili malčke in jih pospremili na tek, rezultatov ne bomo merili, število sladic pač, še posebej v slaščičarni Unikatno slaščičarstvo na Mestnem trgu 27, ki je sponzor sladice za vrtčevske otroke.

 

Zaploskali bomo dobitnikom priznanj za športnike in njihovim mentorjem, še posebej pa bomo pozdravili udeležence teka Zlata pentljice, s katerimi bodo številni vrhunski športniki in drugi znani obrazi, pa tudi olimpijska maskota Foksi. V plesne ritme nas bodo zvabili plesalci iz Plesne šole Art.

 

Tek za Pokal štirih županov je tek za vse osnovne šole, letos pa je prijavljenih skoraj 600 šolarjev iz vse Slovenije. Pred šolarji se bodo na družinski tek in hojo po Mestnem trgu odpravili udeleženci svetovnega projekta Tek za edinost (Run4Unity). Šolarji bodo dodobra ogreli ozračje pred glavnim dogodkom dneva – startom 10. nočnega Teka štirih mostov na 10 km, ki bo ob 21. uri. Letos je v drugem krogu v Puštalu (med četrtim in šestim kilometrom) spremenjena trasa zaradi lanskih poplav, ki je odnesla en most.

 

Ločani bodo tisto dobro uro, kolikor bo trajalo, da pridejo v cilj vsi udeleženci, rajali, se zabavali, organizirali ulične piknike in okrepčevalnice, ob progi bo zazvenel tudi marsikateri glasbeni instrument, udeležence pa bo spodbujal tudi škofjeloški Mestni pihalni orkester. To bo pravi 10 km dolg žur. Okrog 23. ure bo na Trgu pod gradom razglasitev rezultatov, ob hrani in pijači pa bo druženje tekačev, Ločanov in drugih obiskovalcev potekalo do zgodnjih jutranjih ur ob glasbeni spremljavi skupine JOŠKE V’N.

 

Tehnično – a pomembno

 

Prevzem startnih številk bo v soboto v Sokolskem domu, in sicer od 8.00 do 12.00 in od 16.00 do 21.00. BODITE PRAVOČASNI in ne čakajte na zadnje minute. Možne bodo tudi prijave, vendar le do 20. ure.

 

Udeleženci štafet, dobro si oglejte pravila pri štafetnem teku. Bodite pozorni tudi na zapore cest. Zaradi šolskih tekov bosta 15-minutni zapori ob 19.00 in 19.15, enourna zapora pa se bo začela ob 21. uri.

 

Parkirišče za potrebe T4M je na Kapucinskem trgu nasproti avtobusne postaje. Uvoz na parkirišče bo označen s tablo, parkiranje pa je brezplačno. V središču mesta sta dva javna WC-ja – pri avtobusni postaji in kavarni Mihol, na voljo pa bo tudi WC v Sokolskem domu. Prenosni WC-ji bodo na Trgu pod gradom. Vse podrobnosti so vrisane v načrtu prireditvenega prostora, na voljo pa je tudi celotni program.