Tek štirih mostov - Novice - ŽUR JE LAHKO DOLG TUDI 10 KM

ŽUR JE LAHKO DOLG TUDI 10 KM

22. junija 2024, avtor t4m

Ko so lanske poplave odnesle most na Suhi, nas je marsikdo vprašal, ali bo letos Tek treh mostov. To se ni zgodilo, saj smo tekli čez most na Poljanski obvoznici. Tudi prenova Mestnega trga je predstavljala kar precejšen izziv, smo se pa uspešno izognili oviratlonu, za kar se še posebej zahvaljujemo Gorenjski gradbeni družbi, ki je skupaj z Občino Škofja Loka naredila vse, da bi bila izvedba celodnevnega dogodka čim bolj nemotena. Vsaka stvar prinese nekaj dobrega in to se je zgodilo tudi letos, saj smo zaradi zaprtja Klobovsove ulice odkrili novo traso za vrtčevske in šolske teke, ki jo bomo zadržali tudi v prihodnje.

Skoraj 3.000 aktivnih udeležencev in več tisoč navijačev ob celotni progi so znova pričarali nepozabno vzdušje na našem 10 km dolgem žuru. Novosti je bilo toliko, da jih komaj uspemo našteti – tekaška majica, izbrana z nagradnim natečajem, odlične športne nogavice za vse udeležence nočnega teka, celodnevno oddajanje programa Radia Sora iz mobilnega studia v prostorih TIC-a na Cankarjevem trgu, petkov uvod z Diskolokali in koncertom glasbene skupine Kokosy, čustveni Tek zlate pentljice, skupaj z otroki, ki so jih lani prizadele poplave in jih je Slovenska vojska gostila na taboru na Pokljuki, in še bi lahko naštevali. Dejstvo, da imamo nove, ustreznejše skladiščne prostore, nikogar ne zanima, nam, organizatorjem pa pomeni ogromno. Tudi take malenkosti vplivajo na celotno sliko dogodka. Med novostmi je bila žal tudi kakšna negativna, kar so še posebej občutili tisti, ki so zvečer v dolgi vrsti čakali na hamburger. No, pravijo, da je bil najboljši doslej. In, ja … prihodnje leto takšne vrste ne bo več.

Simfonija zelenih majic, ki so jih nosili vrtčevski otroci, se je mešala z različnimi zvoki – od smeha, joka, vzklikanja, glasbe in navdušenega navijanja. Zlate pentljice z našo loško pevko in športnico Vito Renko, olimpijski Foksi, Slovenska vojska in Borut Pahor so zavezali pentljico na dopoldansko dogajanje, ki se je popoldne nadaljevalo s Tekom za edinost in šolskimi teki za pokal štirih županov s Škofjeloškega. Traso 10-kilometrskega teka po ulicah in trgih Škofje Loke so ponovno objeli navdušeni navijači, Trg pod gradom pa je bil skorajda premajhen za vse tiste, ki so se na koncu veselili, družili in obljubili, da pridejo na T4M 2025. Se vidimo 21. junija.